Juryrapport Grants 2016

Watermerk grad Keep an Eye Fotovakschool Grants 2016

Juryleden Roel Sandvoort, Maartje Wildeman, Marieke van der Velden.

“          Wij waren verbaast over de diversiteit van de pitches die vandaag door de deelnemers is geleverd. Zeer divers, en ook zeer aangenaam om naar te kijken. Uit het totaal aantal aanmeldingen zijn 60 deelnemers geselecteerd die mochten deelnemen tijdens de Graduation Show. De tien genomineerden hebben geweldig werk geleverd vandaag. Daaruit zijn er drie deelnemers geselecteerd die een Keep An Eye Fotovakschool Grant krijgen toegewezen.

Na afloop van deze enerverende middag zijn we aanbeland bij het benoemen van de winnaars van de Grants. Hierbij rijken we drie Grants uit. Één prijs ter waarde van 1.000 euro, de tweede prijs van 2.000 euro en de grote Grant ter waarde van 7.000 euro.

Als eerste beginnen we met het uitreiken van de derde prijs, twv 1.000 euro. Na enig beraad met de jury is de winnaar geworden: Lieven Engelen. Een prachtige nieuwe invalshoek van de ramp rondom het Aralmeer.

Als tweede de tweede prijs ter waarde van 2.000 euro. Deze deelnemer heeft zichzelf geprofileerd als waardig kandidaat. De winnaar van de tweede prijs is geworden: Simone Peerdeman.

Last but not least, de grote winnaar van de Award en de Grant ter waarde van 7.000 euro. Deze deelnemer heeft een bijzondere kijk op verschillende onderwerpen. In haar pitch heeft ze een hoop diepgang laten zien. Het is een humanitair verhaal dat een breed publiek aanspreekt. De gedrevenheid spat ervan af. Fotografie wordt gebruikt als therapie door de persoonlijkheid, maar tegelijk een enorm universeel onderwerp, de invloed van oorlogservaringen op de nakomende generaties.

De Winnaar van de Keep an Eye Fotovakschool Grant 2016 is geworden: Gabrielle de Kroon met haar project Vader.

Alle winnaars 2016

Publieksprijs gaat naar Lieven Engelen

Uit alle bijna 400 ingevulde stemformulieren voor de Publieksprijs van de Graduation Show 2016 is met kop en schouders Lieven Engelen als winnaar naar boven gekomen. Zijn foto wordt publiekelijk getoond, aan de gevel van de Fotovakschool.

Lieven Engelen 0601

• De enige particuliere hogeschool met wettelijk erkende fotografie- en filmopleidingen (dus stufi+ov)

18 maart: Hilversum, Rotterdam en Venlo

25 maart: Amsterdam, Apeldoorn en Boxtel